DIY

DIY met conservenblikken

Houd jij niet van stilzitten, werk je graag met je handen, houd je er van om creatief bezig te zijn en ben je gek op DIY-projecten? Dan is de kans groot dat jij regelmatig de kast induikt voor lege flessen, blikken of andere verpakkingen. Vandaag geven we je 3 leuke voorbeelden voor Do It Yourself projecten met lege conservenblikken. Wist je trouwens dat je hiervoor heus niet naar de supermarkt hoeft om ingeblikt eten te halen en vervolgens moet wachten tot deze leeg zijn? Blikken kopen doe je eenvoudig online in alle soorten en maten. Ideaal voor leuke projecten zoals deze! Kijk je mee?
1. Luxe conservenblik als tafelversiering
Tafelversiering is super eenvoudig te maken van een aantal conservenblikken. Dit voorbeeld ziet er super feestelijk uit en is daarom uiterst geschikt voor bijvoorbeeld een bruiloft. Wat je nodig hebt? Een aantal blikken in verschillende maten en een aantal verfspuitbussen (het liefst in verschillende kleuren of tinten). Ga naar buiten of zorg dat je wat oude kranten bij de hand hebt en spuit de blikken in verschillende kleuren. Laat de blikken een aantal uren drogen (bij voorkeur minimaal een nacht) en je bent klaar! Je kunt er bloemen of planten in zetten, maar je kunt de blikken ook vullen met bijvoorbeeld kaarsen.
2. Handige potjes voor in de badkamer
Deze handige en stijlvolle potten zijn ideaal voor bijvoorbeeld in de badkamer. Het enige dat je nodig hebt, zijn een aantal blikken en grof touw. Werk van onder naar boven en zet met een lijmpistool de uiteinden vast aan het blik. Ook hiervoor geldt dat een aantal verschillende formaten conservenblikken bij elkaar het mooiste effect geven; lekker speels!
3. Praktisch in de keuken
Niet alleen in de badkamer kun je conserveringsblikken omtoveren tot een handige, maar stijlvolle opbergplaats, ook in de keuken is dit een goed idee. Zeker in een landelijke keuken geeft dit een leuk effect. Wat je hiervoor nodig hebt? Het best kun je een grove structuurverf gebruiken in een kleur naar keuze. Je kunt ervoor kiezen de bovenste en onderste randen leeg te laten. In dit geval is het handig om deze even af te plakken met bijvoorbeeld plakband wanneer je met de verf aan de slag gaat. Let wel op, structuurverf heeft even de tijd nodig om te drogen. Laat de blikken daarom zeker 24 uur lang drogen voordat je ze in gebruik neemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *