Promotiefilm maken met je smartphone? Dat doe je zo!

Promotiefilm maken met je smartphone? Dat doe je zo

Wanneer je een promotiefilm wilt maken , denken veel mensen dat het nodig is om professionele apparatuur te gebruiken voor een goede kwaliteit. Maar met alleen je smartphone kom je al een heel eind. Het enige wat je nodig hebt is de juiste kennis! In deze blog krijg je een aantal tips van een professional over het maken van een goede promotiefilm met je smartphone.

Tip 1: De camera

Allereerst moet het duidelijk zijn waarvoor je de promotiefilm gaat gebruiken. Wil je de video laten zien op een computer of televisie? Dan kun je je smartphone het beste in horizontale richting vasthouden. Wanneer je je telefoon verticaal vasthoudt: portrait-mode, kun je de promotiefilm nooit over het gehele scherm van je computer of televisie laten zien. Houdt je je smartphone horizontaal vast: landscape-mode, dan is dit wel mogelijk.

Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je smartphone niet te veel beweegt. Wanneer je trilt met je handen, komt dit onprofessioneel over. Wil je bewegende beelden maken? Beweeg dan je smartphone niet te snel mee, dit zorgt voor onduidelijke beelden. Een statief kan heel handig zijn om dit te voorkomen.

Tip 2: Lichtinval

Het is heel belangrijk om te spelen met het licht, een smartphone kan soms nog moeite hebben met de lichtinval. Het beste is om altijd te zorgen dat het licht van achteren komt, film daarom met de zon in je rug, dit levert vaak het beste beeld op bij je promotiefilm.

Tip 3: Audio onder je promotiefilm

Je kunt wel een hele mooie promotiefilmgemaakt hebben, maar goede audio hierbij is nog belangrijker! Mensen kijken je video vaak niet af wanneer er geen goede audio onder zit.

Het is van belang dat je geen last hebt van geluiden op de achtergrond tijdens het filmen, dit kan voor overlast zorgen. Je kunt daarom je promotiefilmhet beste in een rustige omgeving filmen! De microfoon van je smartphone is natuurlijk van mindere kwaliteit dan wanneer je audioapparatuur hebt. Ben je in de gelegenheid om audioapparatuur te regelen? Dit is zeker een aanrader! Mocht dit niet lukken en doe je het met je smartphone zorg dan dat je niet te ver van het geluid afstaat. Hoe dichterbij, hoe beter de kwaliteit!

Nu je een aantal handige tips hebt gekregen over het maken van een promotiefilm met je smartphone kun je aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.