Onze stad Amsterdam is tot de nok toe gevuld met absoluut bijzondere dingen om te doen en te zien. Je hoeft niet per se een Duitse of Franse toerist op zoek naar coffeeshops te zijn om te genieten van deze stad! Een van de meest bijzondere dingen van Amsterdam is de hoeveelheid bizarre musea die je in de stad kan vinden. Het is een absoluut bonte verzameling van dingen die je nergens anders tegenkomt, en al deze musea zijn absoluut de moeite waard om in ieder geval een keer te bezoeken!

  • 1.Het sexmuseum

Het sexmuseum is een van de eerste musea die je tegenkomt wanneer je het Centraal Station van Amsterdam uitloopt richting de Dam. Het museum bestaat al sinds 1985, en trok in 2015 zoveel bezoekers dat dit het meest bezochte museum van Nederland werd. Het museum laat de sensuele liefde door de eeuwen heen zien aan de hand van een gigantische collectie aan erotische foto’s, schilderijen, opnames en nog veel meer.

  • 2.Het Hash, Marijuana en Hennep Museum

Dit is uiteraard een museum wat niet mag missen in Amsterdam. Niet alleen leuk voor de gemiddelde toerist, maar eigenlijk een enorm interessante plek voor iedereen om een keer naar toe te gaan. Het is namelijk verrassend hoeveel duurzame producten van hennep gecreëerd kunnen worden, waarvan slechts een klein aantal hier tentoon gesteld wordt. Daarnaast laat het nog veel meer gebruiken zien van cannabis.

  • 3.Tassenmuseum

Het tassenmuseum is een plek waar iedereen die ook maar een klein beetje van mode houdt absoluut naartoe moet gaan. In dit museum wordt de geschiedenis van 500 jaar mode helemaal in beeld gebracht, voornamelijk aan de hand van dames handtassen. En daar kan een hele hoop meer variatie in zitten dan je aanvankelijk zou denken.

  • 4.Woonboot Museum

De woonboten die je in de grachten van Amsterdam en de rest van Nederland tegenkomt zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Er zijn niet veel plekken ter wereld waar men op een dergelijke manier woont. We willen natuurlijk allemaal weleens een keer een kijkje nemen in zo’n woonboot om een gevoel te krijgen hoe het is om daar te wonen. En dat kan! In de grachten van Amsterdam ligt het Woonboot Museum, zodat je rustig eens rond kan struinen en kijken.

  • 5.Museum Vrolik

Museum Vrolik is niet voor de mensen met een zwakke maag. Het museum stelt de privécollectie van professor Gerardus Vrolik tentoon. Deze collectie bestaat uit, jawel, embryo’s en menselijke anatomische abnormaliteiten. Vrolik was een enorm belangrijke wetenschapper die leefde in de 18e en 19e eeuw. Zijn wetenschappelijke erfgoed is absoluut bijzonder en interessant en een stap geweest in de vooruitgang van de wetenschap in Nederland en de wereld.

  • 6.Torture Museum

Misschien niet het aller-gezelligste museum wat je kan vinden, maar wel een waar iedereen ongetwijfeld van onder de indruk is. Het is er vooral een voor geschiedenis fanaten om naartoe te gaan. In dit museum vind je namelijk een gigantische verzameling aan historische martelwerktuigen uit Europa. En daar waren er nogal wat van. Hier lopen ongetwijfeld regelmatig de rillingen over de rug en ben je blij dat je niet in de Middeleeuwen leeft.

  • 7.Ripley’s Believe It or Not

Als je alle eigenaardigheden die je kan vinden in Amsterdam bij elkaar in een ruimte zou brengen, krijg je iets in de richting van Ripley’s Believe It or Not. Dit is een van de weinig plekken in Nederland waar je een echt gekrompen mensenhoofd kan vinden. Het museum is nog interactief ook, dus als je de Hollandse kamer in kruipt, kruip je praktisch gezien in een gigantische kaas. Je kan ook door de Ruimtetunnel kruipen en nog veel meer bijzondere eigenaardigheden vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.