Diagnose Tenniselleboog

De tenniselleboog

Een tenniselleboog kan iedereen overkomen en niet alleen bij tennissers, zoals de naam misschien suggereert. Het is een veel voorkomende aandoening, met vervelende pijnklachten aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking, waardoor het gebruik van de elleboog als pijnlijk of onprettig ervaren kan worden. De behandeling gaat vaak gepaard met het rusten van de elleboog, zodat de tenniselleboog niet erger wordt. Voor het beste advies moet je even langs de huisarts gaan. Deze kan je vervolgens vertellen wat je eraan kan doen en je eventueel doorverwijzen.

 

Symptomen en diagnose

Bij een tenniselleboog ervaar je doorgaans veel pijn aan de buitenkant van de elleboog, wanneer je deze gebruikt. Deze pijn kan uitstralen naar onder andere je hand of je schouder. Het is een zeer hinderlijke aandoening, welke ook een lange tijd kan duren. Wil je zeker zijn of je te maken hebt met een tenniselleboog, dan kan je beter even naar de huisarts gaan. Je dokter of huisarts kan vaak de diagnose stellen, dus bij veel pijn wordt aangeraden om de huisarts raad te plegen. Eventueel moet er nog een röntgenfoto gemaakt worden om de diagnose tenniselleboog te bevestigen, maar over het algemeen is dit niet nodig.

 

Behandeling van de tenniselleboog

Nadat de diagnose tenniselleboog gesteld is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk van de pijn af, zodat de elleboog weer normaal gebruikt kan worden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waarvan er niet een slechter of beter is. Dit is volkomen afhankelijk van de patiënt. Over het algemeen geldt wel dat overbelasting voorkomen moet worden, zodat de pijn niet erger wordt en de elleboog sneller hersteld is. Soms is er ook een ontstekingsremmend middel nodig. In het enkele geval kan het zijn dat een operatie of fysiotherapeutische behandeling nodig is, maar dit is verschillend per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *