Carnaval: feest vieren over de hele wereld!

Feest vieren over de hele wereld!

In Nederland kennen we carnaval natuurlijk als een vrolijk feest vol gekkigheid en gezelligheid! Vier dagen lang ruilen zuidelijke steden in ons kikkerlandje zelfs hun naam in voor Kielegat, Oeteldonk of kruikenstad en staan de dagen in het teken van kleurrijke optochten, hossen en bier drinken. Feestgangers zijn verkleed in vrolijke carnavalskleding en de straten zijn versierd met vlaggetjes en confetti. Maar wist je dat Nederland niet het enige land is waar carnaval gevierd wordt? Ook in andere landen weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. In dit artikel geven we je daarom een lijstje van landen waar ook carnaval gevierd wordt!

Carnaval in Brazilië

Het begin van de lente is natuurlijk al een feestje op zich, maar de Brazilianen pakken het wel heel groots aan! Het carnaval van Rio de Janeiro staat namelijk geregistreerd als grootste carnaval van de wereld in het Guinness Book of Records. Meer dan twee miljoen mensen gaan vier dagen lang de straat op om het begin van de lente te verwelkomen, met als hoogtepunt de Samba Parade. In deze parade zet een selectie van sambascholen alles op alles om de kampioenstitel te behalen. Soms besteed zo’n dansschool tot wel 4 miljoen dollar aan de praalwagen en de prachtige carnavalskleding!

Carnaval in New Orleans

Ook in New Orleans, gelegen in de staat Louisiana (VS), is carnaval een prachtig feest waar men het hele jaar naar uitkijkt. Hier heet het carnavalsfeest geen carnaval maar Mardi Gras. Deze uitbundige feestdag is gekoppeld aan het geloof en wordt gevierd op de laatste dag van de carnavalsweek. Kenmerkend aan dit feest is de carnavalskleding in de kleuren paars, groen en goud. Elke kleur heeft zo zijn eigen betekenis: paars staat voor gerechtigheid, groen voor geloof en goud voor macht. Ook is een onderdeel van Mardi Gras het ontvangen en weggeven van kralenkettingen in de kleuren paars, groen en goud.

Carnaval op Curaçao

Op Curaçao weten ze ook wat een feestje is! Het carnavalsseizoen duurt op het eiland namelijk twee maanden, met als hoogtepunt de laatste week. Tijdens de opening is er een optocht van deelnemers waarin alvast een voorproefje wordt gegeven aan de toeschouwers. In de laatste week van het carnavalsseizoen is er opnieuw een optocht van deelnemende groepen, uitgedost in kleurrijke carnavalskleding en praalwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *