Gezonde hobby: regelmatig naar de sauna!

Als jij nog op zoek bent naar een leuke activiteit moet je zeker eens naar een sauna of wellness gaan. Waarom zou je dit moeten doen? Dat gaan wij in deze blog uitleggen. Het is namelijk erg gezond voor lichaam en geest om eens in de zoveel tijd naar de sauna te gaan voor een reiniging. Als laatste punt is het ook nog eens een superleuke activiteit!

Zoek een groep voor je sociale contacten

Als je een paar keer naar je lokale sauna bent geweest kom je er misschien wel achter dat je steeds vaker bekende gezichten ziet. Meestal zijn dit de vaste gasten van de sauna. Je zou eens een keer een praatje moeten maken met deze mensen en misschien hou je er nog vrienden voor het leven aan over!

Hou jij niet zo van nieuwe mensen ontmoeten? Dan kan je er ook voor kiezen om met bekenden naar de sauna te gaan. Misschien vindt je partner het wel een super goed idee, of kan je gaan met vrienden.

Hou je aan de etiquette

Je kan niet meteen de sauna instappen voordat je je even verdiept in de onbesproken regels. Zorg ervoor dat je voor je bezoek nog even hebt gedoucht en nadat je hebt gezweet in de sauna ook even snel onder de douches gaat om het zweet van je af te wassen, ga daarna pas het zwembad in. Zorg er ook voor dat je grote handdoeken meeneemt. Ik raad je aan om een grote normale handdoek meeneemt om op te zitten en het zweet op te vangen en neem een echte sauna handdoek mee.

Zorg er ook voor dat je slippers meeneemt en deze alleen gebruikt in de sauna, voor de hygiëne. Blijf ook vooral communiceren met de andere gasten, zodat er geen ongemakkelijke situaties ontstaan en iedereen het naar zijn zin kan hebben. Ben jij al overtuigd van je nieuwe hobby? Het is zeker de moeite waard om het uit te proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.