Redenen om met de bus te reizen

Je hoort er genoeg horror verhalen over: uren en uren lang zit je in een krappe bus onderweg naar het land van bestemming. Wat je over busreizen hoort is vaak niet erg positief. Er zijn echter toch genoeg redenen om met de bus te reizen in plaats van bijvoorbeeld het vliegtuig of de trein. Het heeft ook zeker z’n voordelen! Lees hier een paar van die redenen.

Je ziet veel meer van de omgeving

Tijdens een busreis zit je vaak vijf tot tien uur, soms wel twintig uur lang in een bus. Met een busreis naar Spanje ben je natuurlijk langer onderweg dan naar Brussel. Je stopt wel elke paar uur in een nieuwe stad, waar je een poosje de tijd krijgt om je benen te strekken. Op die manier krijg je nog wat te zien van alle tussenstops. Zit je in de bus aan het raam? De hele rit kun je naar buiten kijken en genieten van het uitzicht. Niet iedereen houdt hiervan, maar voor de liefhebber is dat uitzicht echt genieten.

Het is een stuk minder gedoe

Als je met het vliegtuig gaat, moet je allerlei dingen regelen. Je moet uren van tevoren op het vliegveld zijn en als maar wachten tot je in kunt stappen. Ga je met de bus? Je zorgt voor je ticket en identiteitsbewijs, en dat is het. Je staat op een afgesproken tijd bij de bushalte, je ticket wordt gecontroleerd en kunt naar binnen. Een hoop minder moeite vergeleken met het vliegtuig dus.

Je leert nieuwe mensen kennen

Als je een paar uur lang (alleen) in een bus zit, kun je haast niet anders dan met iemand een gesprek beginnen. Er zitten dan ook allerlei soorten mensen bij elkaar tijdens een busreis. Iedereen heeft weer zijn eigen verhaal, wat het heel leuk maakt om ze te leren kennen. Wie weet maak je wel een paar hele goede vrienden.

Je mag vaak meer bagage mee

Als je met het vliegtuig reist, mag je (zonder ervoor te betalen) één koffertje en een tas handbagage mee. Bovendien mag je niet meer dan een liter vloeistof mee zonder extra te betalen. Bij een busreis mag je vaak wel 40 kilogram aan bagage mee en wordt er niet gekeken naar onder andere vloeistoffen en wat je allemaal meeneemt. Dat scheelt een hoop stress en moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *