Stress: wat doet het met je?

Stress kan op allerlei manieren ontstaan. Het kan door werk komen, maar ook in je privéomgeving. De een kan beter tegen stress dan de ander, maar over het algemeen geldt dat stress ongezond is voor zowel je lichamelijke als mentale gezondheid. Maar wat zijn de meest extreme gevolgen van stress?

Lichamelijke gezondheid

Bij stress zal je merken dat er lichamelijk klachten zullen ontstaan. Denk hierbij aan vermoeiende spieren, weinig energie en de kans op een griep zal hoger zijn. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Het beste was je hiertegen kan doen is door te bewegen. Maar waarom is bewegen belangrijk? Door regelmatig te bewegen en te sporten kan je je lichaam fit houden waardoor hij meer kan hebben. Daarnaast zal sporten aanzienlijk je stress verminderen. Dubbele redenen dus om voldoende te bewegen.

Mentale gezondheid

Stress kan ook je mentale gezondheid tasten. Je hoofd zit vol met gedachtes, het kan leiden tot hoofdpijn, maar ook een mindere alertheid. Doordat je hoofd vol zit kan je hoogstwaarschijnlijk ook minder goed in slaap komen wat leidt tot minder slaap. Dit resulteert allemaal weer in zowel je lichamelijke als mentale gezondheid.

Wat te doen tegen stress?

Neem tijd voor jezelf, dat is het belangrijkste om stress tegen te gaan. Zonder je af van de problemen en stress en neem eens een goede wandeling door het bos, ga sporten of ga een dagje naar de sauna. Neem de tijd en ga de volgende dag weer nadenken hoe je de stress en problemen kunt tegengaan.