Zonder zorgen op reis. Dat kan met de volgende tips

Ga je voor het eerst op vakantie met een vouwwagen? Je wilt natuurlijk niet dat jouw vakantie in het water valt omdat je een verkeerde vouwwagen of net de verkeerde spullen bij je hebt. Als je goed voorbereid bent kan er eigenlijk niet zoveel gebeuren, dus maak je geen zorgen. We geven je een aantal aandachtspunten zodat jij zorgeloos kan genieten van je vakantie met de vouwwagen.

Welk model vouwwagen

Als je nog nooit hebt gekampeerd met een vouwwagen kan het zo zijn dat het lastig voor je is om in te schatten welk model bij je past. Je kan je afvragen: ga je wekenlang op een plek staan? Dan kan het fijn zijn om een grote tent te hebben. Een ruim model vouwwagen is ook prettig als je van plan bent om naar een plek te gaan met wisselvallig weer, zodat je de ruimte hebt om comfortabel binnen te zitten. Als je van plan bent om van plek naar plek te reizen is het handig dat je een vouwwagen kiest die simpel op te zetten is. Als je heel erg twijfelt kan het een goed idee zijn om je goed te laten adviseren door een dealer die verstand van kamperen heeft. Deze camp trail is trouwens erg geschikt.

Proef kamperen

Heb je eenmaal een stevige vouwwagen aangeschaft en ben je klaar om lekker op vakantie te gaan? Zet de vouwwagen eerst een keer op in de tuin of op een veld. Je kan er ook voor kiezen, als je die mogelijkheden niet hebt, om de eerste keer naar een dag camping te gaan. Je kan dan op je gemak kijken hoe alles werkt en of alle spullen compleet zijn. Het is ook een goed idee om, voordat je de grote vakantie aangaat, eerst een weekendje ergens te gaan proef kamperen. Je kan op je gemak alle spullen uitproberen en kijken wat je wel en niet nodig hebt.

Als je voor het eerst gaat kamperen en je gaat spullen aanschaffen probeer je dan in te houden met de aankopen. Het is zonde van je geld om spullen aan te schaffen die je later niet nodig blijkt te hebben. Tweedehands spullen volstaan ook prima. Heb je veel spullen nodig kan je hier eens over nadenken, het scheelt je heel veel geld.

Kom op tijd aan op de camping

Zorg dat je op tijd op de plaats van bestemming bent. Je wilt niet de vouwwagen in het donker opzetten. Zeker niet als je het voor de eerste keer gaat doen. Je bent altijd langer bezig dan dat je verwachtte omdat het allemaal nieuw is. Door op tijd te vertrekken en vroeg in de middag op de camping aan te komen heb je alle tijd om in rust de vouwwagen op te zetten. Zo begin je vrolijk en relaxed aan je vakantie.